BNI Connect,
ο έμπιστος συνεργάτης του μέλους.

Συνέντευξη στην Ελλη Γλύτσου, National Director της ΒΝΙ στην Ελλάδα.

Ε: Τον Δημήτρη τον γνώρισα το 2018 όταν ένας συνεργάτης μου τον σύστησε προσωπικά ως νέα εταιρία web development με ποιότητα και καλή συνεργασία. Τον γνώρισα, συνεργαστήκαμε τότε, του εμπιστεύτηκα ένα πολύτιμο και δύσκολο project παραμετροποίησης ενός δύσκολου CMS καθώς και δύο websites, και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Του είχα μιλήσει για τη ΒΝΙ, αλλά δεν είχε ποτέ αποφασίσει να μας γνωρίσει ως οργανισμό. Δύο χρόνια μετά, τον προσκάλεσε επισκέπτη ένας συνεργάτης του, πήγε, συμπλήρωσε την αίτηση μέλους, αμέσως μετά δε, μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Γιατί δεν μου είχες πει τότε πόσο σημαντικό ήταν να έρθω να επισκεφτώ μια ομάδα ΒΝΙ;» 

Ο Δημήτρης από τότε έχει γίνει μέλος μιας ομάδας, έχει αναλάβει θέσεις leadership στην ομάδα του, και εξελίσσεται κάθε μέρα στην καλύτερη και πιο παραγωγική εκδοχή του ήδη θαυμάσιου εαυτού του.

Πριν λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί του μια εταιρία – μέλος της BNI Νορβηγίας για συνεργασία.

Ε:  Δημήτρη, τι εταιρία είναι αυτή που σε προσέγγισε, και πού σε βρήκε;

Δ:  Γειά σου Έλλη, είμαι πολύ χαρούμενος! Ο πελάτης αυτός με βρήκε μέσα από το BNI Connect, ακριβώς επειδή είχα κάνει σωστή παραμετροποίηση του προφίλ μου.

Για πρώτη φορά η εταιρία μου εξυπηρετεί πελάτη άλλης χώρας. Ήταν ένας στόχος που πάντα είχα στη δουλειά μου, να μπορέσω να επεκτείνω το πελατολόγιό μου και σε άλλες αγορές εκτός από την Ελληνική, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα συμβεί στον πρώτο μου χρόνο στην BNI. Πρόκειται για μια δουλειά που θα μας ανοίξει ένα παράθυρο συνεργασίας με μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού.

 

Ε:  Θα μας πεις την ιστορία πώς σου ήρθε αυτός ο πελάτης;

Δ:  Το BNI Connect είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας με τριπλή ιδιότητα για εμένα ως μέλος.

  1. Μου αρέσει να τη θεωρώ μια πλατφόρμα επικοινωνίας με τον εαυτό μου, (τα στατιστικά και το προσωπικό μου accountability)
  2. Μια πλατφόρμα επικοινωνίας μου με τον Ελληνική και παγκόσμια ΒΝΙ κοινότητα.
  3. Μια πλατφόρμα επικοινωνίας με όλο τον online κόσμο, μέσω της εμφάνισής μου στη google και στο BNI Connect.

Στη ΒΝΙ λέμε ότι αρκεί να είσαι στοχευμένος και να ξέρεις ακριβώς τι ζητάς, και τότε είναι σίγουρο ότι θα το λάβεις ως σύσταση. Βρισκόμαστε όλοι στη ΒΝΙ για να βοηθήσουμε τους άλλους να πετύχουν τους στόχους τους. Πού όμως να ξέρω εγώ τι θέλει να πετύχει κάποιος άλλος; Του λέω διάφορα ώσπου να το πετύχω;

Στην ουσία η διαδικασία ζητάω & παίρνω σύσταση είναι ακριβώς σαν τα key words στη google: αν μπείτε στη google και γράψετε «Η εταιρία μου κάνει αυτό και εκείνο και το άλλο και είμαστε οι καλύτεροι και value for money κλπ. κλπ.» τότε είναι σίγουρο, σας το υπογράφω, ότι δεν πρόκειται να βγάλει αποτέλεσμα την εταιρία σας. Δεν θα βγάλει καμία εταιρία.

 

Έτσι ακριβώς όπως στο internet αναζητούμε γράφοντας λέξεις – κλειδιά, έτσι ακριβώς και όταν ζητούμε σύσταση  από τα μέλη της ομάδας μας πρέπει να λέμε λέξεις - κλειδιά, αυτά δηλαδή που αναζητούν οι άνθρωποι όταν αποτελούμε τη λύση σε ένα πρόβλημα. Πολύ απλό.

 

Ε:  Εγώ λοιπόν δεν κατάλαβα τίποτα. Δηλαδή; Πώς σε βρήκε η Νορβηγική εταιρία;

Δ:  Είναι πολύ απλό είπαμε: μπήκα στο BNI Connect και έβαλα σωστά key words, όπως και σωστά key words χρησιμοποιώ κάθε εβδομάδα στην ζωντανή παρουσίασή μου στην ομάδα μου.

Στη δική μας τη δουλειά, γράφουμε πάντα τα συστήματα πάνω στα οποία δουλεύουμε. Πέντε λεπτά δουλειά ήταν, ένα προφίλ ενεργό ώστε να αποπνέει εμπιστοσύνη αρχικά, και έλαβα ένα email στο οποίο ανταποκρίθηκα προσωπικά άμεσα.

 

Σκεφθείτε ότι ο συγκεκριμένος πελάτης πιάστηκε από ένα keyword που είναι μια τεχνολογία στην οποία είμαστε experts στην εταιρία μου. Με λίγα λόγια με πια απλή αναζήτηση βρήκε λύση στο πρόβλημά του και εγώ βρήκα έναν στοχευμένο πελάτη!

Ε:  Τώρα κατάλαβα! Άρα, με την εμπειρία σου αυτή έχεις κάποιες συμβουλές να ωφεληθούν και άλλα μέλη;

Δ:  Λοιπόν, οι συμβουλές μου είναι αυτές:

  1. BNI Connect: αξιοποιήστε το. Ενεργό προφίλ με περιεχόμενο. Δουλέψτε καλά τα key words με τα οποία σας αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι. Εννοείται στα αγγλικά αν θέλετε να προσεγγίσετε πελάτες από διάφορες αγορές του κόσμου!
  2. Κάνετε μια απλή άσκηση: μπείτε στη google και γράψετε το όνομά σας, τι βγαίνει; Με ποια σειρά; Τα περισσότερα μέλη αγνοούν ότι αν δεν υπάρχεις online, είναι σαν να μην υπάρχεις.
  3. Συνδεθείτε με μέλη άλλων χωρών, δημιουργήστε ή γίνετε μέλος κλαδικών ομάδων εντός του BNI Connect να γνωρίσετε συναδέλφους σας από άλλες αγορές, άλλες πόλεις και άλλες χώρες. Το στοιχείο του P – profitability δεν αποτιμάται μόνο σε χρήματα αλλά και σε συνεργασία, ενημέρωση, εξέλιξη.
  4. Μην αναβάλλεις και ασχολήσου να παραμετροποιήσεις το καταπληκτικό εργαλείο που λέγεται BNI Connect. Ο Director μου στην ομάδα συχνά μας λέει: ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μας είναι η αναβλητικότητα. Εγώ πλέον θεωρώ το BNI Connect καλό μου συνεργάτη και referral partner.

Δημήτρης Δημακόπουλος

MS, Advanced Information Systems

O Δημήτρης είναι μέλος της ομάδας BNI Poseidon, που είναι η πρώτη ΒΝΙ ομάδα που δημιουργήθηκε το 2015 στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αγαπά την εκπαίδευση ως τον καλύτερο τρόπο να θέτεις σε αμφισβήτηση αυτά που ήδη γνωρίζεις και να ανοίγεις το μυαλό σου στην καινοτομία και την εξέλιξη.

Είναι περήφανος για την ομάδα του στη happy online, τα φιλαράκια του στην ομάδα BNI POSEIDON και την όμορφη οικογένειά του.

Παραμείνετε Ενημερωμένοι

Related Posts